www.KuponyZdarma.sk

NováDoba.sk

NováDoba :: LifeStyle MAGAZÍN na zaujímavé témy

Bambusové uteráky – v čom spočíva ich výnimočnosť?

Poznáme veľa druhov uterákov – bavlnené, bavlnené s prídavnou zložkou, froté uteráky, uteráky z prírodných materiálov, ale aj uteráky, ktoré tvorí až 70 % bambusovej zložky. Sú to tzv. bambusové uteráky, a kto ich raz vyskúša, už sa s inými ani nebude chcieť utierať.

Bambusové uteráky sú antialergické

Ich výnimočnosť spočíva v tom, že sú zhotovené z prírodných materiálov, a teda nedráždia vašu pokožku. Práve naopak – pri dotyku s ňou máte veľmi príjemné pocity, pretože sú mäkké, a čo je hlavné – perfektne sajú vodu. To je zrejme najdôležitejšia vlastnosť, ktorú by kvalitný uterák mal zastávať. V dnešnej dobe, keď alergika stretneme na každom rohu, nie je nič lepšie, ako zveriť sa do rúk prírody. Je nášmu telu najbližšie a stará sa o jeho potreby, tak ako sa stará matka o svoje dieťa. Bambusové uterákyantialergické a vodu sajú 4x lepšie ako obyčajná bavlna.

Chemické čistenie a bambusové uteráky nejdú dokopy

Je veľmi dôležité vedieť, že aby si bambusové uteráky zachovali svoju kvalitu, nasiakavosť a tiež zdravotnú neškodnosť, mali by sme sa o ne vedieť vhodne postarať. Pri praní takýchto uterákov sa vyhýbajme agresívnym pracím práškom, bielidlám alebo iným dezinfekčným prípravkom. Pokiaľ chceme mať stopercentnú istotu, že je uterák zbavený mikróbov, stačí pridať do prania trochu octu. Tento kuchynský pomocník bielizeň nielen zmäkčí, ale aj zbaví mikróbov. Podstatné je nepreplniť bubon práčky, pretože sa prací prípravok nedostane na všetky miesta textilu. Výsledkom bude potom nesprávne očistená bielizeň.

Bambusové uteráky – v čom spočíva ich výnimočnosť?
Bambusové uteráky – v čom spočíva ich výnimočnosť?

Máte citlivú pokožku? Rozmaznajte ju bambusovým uterákom

Keďže bambus pochádza najmä z krajín, kde je životné prostredie ako-tak ochránené od nežiaducich vplyvov modernej doby, považuje sa za najviac hygienickú tkaninu. Tento fakt ocenia všetci tí, ktorých neustále trápia kožné vyrážky a neduhy, no tiež mamičky malých bábätiek. Vieme, že práve novorodenci majú obzvlášť citlivú kožu. Bambusové uterákyantibakteriálne, zabraňujú šíreniu baktérií. Výnimočné sú aj tým, že eliminujú zápach.

Ďalšou skvelou vlastnosťou bambusových uterákov je to, že tak ako rýchlo vyutierajú vašu pokožku dosucha, tak rýchlo dokážu aj uschnúť. Môžete ich teda používať tak často, ako potrebujete. Máte radi všetko bio a eko? Bambusové uteráky sú šetrné k životnému prostrediu a navyše vyzerajú veľmi luxusne. Od klasických bavlnených sa líšia tým, že sú výrazne lesklé a po viacerých opratiach si stále zachovávajú svoj pôvodný vzhľad a zlepšuje sa ich nasiakavosť. To znamená žiadne hrudky a natiahnuté tvary. Ideálne do každej kúpeľne.

Bambusové uteráky – v čom spočíva ich výnimočnosť?
Bambusové uteráky – v čom spočíva ich výnimočnosť?

Komerčný článok